Bestuursmededelingen

Het bestuur van de biljartvereniging Castricum vindt het belangrijk om regelmatig contact te hebben met de leden. Naast de persoonlijke gesprekken die wij met leden hebben willen wij toch ook gebruikmaken van deze website. In deze rubriek zullen wij regelmatig mededelingen doen over het wel en wee van onze vereniging.

Bestuursmededelingen
3 December 2023

Buurt- en Biljartfestijn 2024: Stoten, Stijl, en Samenzijn!

Het is met groot genoegen dat zowel het bestuur van Biljartvereniging Castricum (BVC) als het bestuur van het Buurt- en Biljartcentrum Castricum (BBC) jullie van harte uitnodigen voor onze allereerste gezamenlijke nieuwjaarsbijeenkomst op zondag 14 januari 2024. We willen het nieuwe jaar inluiden met een knal en een stoot, en we hopen dat jullie met ons mee komen proosten.

Programma:

 • 13:30 uur: De biljarttafel is klaargezet, en de koffie staat te pruttelen. Begin de middag met een gezellig praatje en wat lekkers.

 • Gratis Munten: Bij aankomst ontvangen jullie een aantal muntjes, waarmee je naar hartenlust een frisje, biertje, wijntje of borrel kunt bestellen.

 • Welkomstwoord: Na een verfrissende start met de gratis munten, verwelkomen we jullie officieel met een warm welkomstwoord. Het welkomstwoord wordt verzorgd door beide voorzitters, Rolf Greshof van de Biljartvereniging Castricum (BVC) en Alex Völker van het Buurt- en Biljartcentrum Castricum. 

 • Enquête-uitkomsten: We zullen ook een korte presentatie geven over de uitkomsten van de onlangs gehouden enquête onder de leden. Jullie input is van onschatbare waarde, en we delen graag de inzichten die we hebben opgedaan.

 • Biljartkampioen Sander Jonen: Tussen het gezellig samenzijn door, kunnen jullie genieten van de indrukwekkende kunsten van niemand minder dan de 2-voudig wereldkampioen biljart artistiek, Sander Jonen.
 • 18:00 uur: We hopen dat jullie allemaal een geweldige middag hebben gehad, tevreden naar huis gaan en vol enthousiasme het nieuwe biljartseizoen instappen.

Aanmelden:

Iedereen heeft een persoonlijke mail ontvangen met instructies om zich aan te melden voor deze bijzondere gelegenheid. Mocht je de mail gemist hebben, neem dan contact met ons op.

Laten we samen het biljartseizoen in stijl aftrappen, het glas heffen op een jaar vol gezelligheid en onvergetelijke biljartmomenten.

Met biljartgroeten,

Besturen BVC en BBC. 

30 November 2023

Wij willen onze droom behouden.

Beste biljartliefhebbers,

Even een herinnering aan de onvergetelijke Martin Luther King. Hij had een droom, en raad eens, wij hebben er ook een! Maar in tegenstelling tot zijn strijd voor burgerrechten, gaat onze droom over onze prachtige snelle biljarttafels en de uitstraling van ons biljartcentrum. Op 3 oktober hebben we met trots vier nieuwe biljarttafels geïnstalleerd, terwijl de andere drie tafels een flinke upgrade kregen met nieuwe lakens en een sprankelende nieuwe ombouw. Het was bijna alsof we in een biljartparadijs waren beland.

Maar amper acht weken later lijkt onze droom een deuk te hebben opgelopen. De tafels vertonen nu al tekenen van slijtage, vooral de lakens die bezaaid zijn met gaatjes, haaltjes en mysterieuze horloge en/of armband gerelateerde ongelukken. We hebben even navraag gedaan bij de firma Wilhelmina en ontdekt dat zelfs de pomerans (ook wel bekend als paddenstoel) scherpe randjes kunnen hebben, wat leidt tot die ongewenste gaatjes en haaltjes. Laten we daarom kritisch naar onze eigen pomeransen kijken en deze, indien nodig, (laten) bijwerken. Laten we samen in onze droom blijven geloven en ervoor zorgen dat ons biljartcentrum een plek blijft waar iedereen met plezier kan spelen.

Onze tafels zijn als de kostbare parels van de biljartsport, en het is aan ons om ze te koesteren. Dus, laten we niet alleen de ballen met precisie stoten, maar ook met evenveel zorg omgaan met onze tafels. Laten we de horloges en andere potentieel scherpe voorwerpen afdoen voordat we aan het spel beginnen, en laten we de tafels met het respect behandelen dat ze verdienen. En na het spel, laten we de tafels goed stofzuigen in de breedte en lengte, en de banden eveneens met de stofzuiger verzorgen. De ballen graag schoonwrijven met een doek en netjes opbergen in het daarvoor bestemde doosje.

Een kleine toevoeging aan ons biljartmanifest, want laten we eerlijk zijn, ook het toiletgebruik verdient aandacht. Martin Luther King had misschien geen droom over toiletetiquette, maar wij hebben er wel wat ideeën over. Laten we beginnen met een basale regel: een ongelukje overkomt ons allemaal. Overschatting van de lengte kan daar debet aan zijn. Maar laten we ook samen verantwoordelijkheid nemen en onze eigen kleine 'ongelukjes' opruimen. Een beetje hoffelijkheid in het kleinste kamertje kan veel betekenen. Daarnaast, als je het toilet gebruikt, sluit alsjeblieft de deuren. Niet alleen voor je eigen privacy, maar ook uit respect voor anderen die wellicht niet zo gecharmeerd zijn van een spontane toilettour. En als je klaar bent, laat dan niet alleen de deur van het toilet, maar ook die van de toiletruimte zelf netjes gesloten achter. Laten we die 'open-deur'-politiek tot een minimum beperken.  Recentelijk zijn op de toiletdeur en op het toilet bordjes met tekst geplaatst met simpele aanwijzingen, volg deze op!

Samen kunnen we niet alleen onze droom van perfect onderhouden biljarttafels realiseren, maar ook van een toiletbezoek dat de harmonie van ons biljartcentrum behoudt. Veel plezier op én naast het biljart!

Met een knipoog en een biljartgroet, 

Besturen BVC en BBC

6 November 2023

Spannende Biljartevenementen: "Tijdelijk Minder Tafels om vrij te biljarten"

Beste biljartliefhebbers,

Het spitsuur van de biljartactiviteiten staat voor de deur! We willen je graag op de hoogte stellen van de komende evenementen in ons biljartcentrum.

Op woensdagavond 8 november 2023, zullen de voorwedstrijden voor de 1e klasse libre plaatsvinden, en ons gewaardeerde BVC 3-team zal hun thuiswedstrijd tegen de Diamonds spelen. Dit betekent dat vijf van onze zeven biljarttafels bezet zullen zijn. De overige twee tafels zijn voor de woensdagavondclub gereserveerd, waardoor er helaas weinig ruimte zal zijn voor vrij biljarten.

Maar, niet getreurd! Zaterdag 11 november 2023 biedt een lichtpuntje, want dan worden er examens voor arbiters gehouden, en slechts drie tafels zullen in beslag worden genomen. Dat betekent dat er nog vier tafels beschikbaar zijn voor vrij biljarten.

Nu, noteer ook het weekend van 18 en 19 november 2023 in jouw agenda, want dan vindt het jaarlijkse snackbistro De Toren/Liefting kadertoernooi plaats. Dit prestigieuze evenement zal op vier van onze biljarttafels worden gehouden. Op zaterdag 18 november zullen er slechts drie tafels beschikbaar zijn voor vrij biljarten.

We begrijpen dat dit evenementrijke schema je beperkt in je biljartplezier, maar we willen ervoor zorgen dat alle leden op de hoogte zijn van deze activiteiten. Onze excuses voor eventuele ongemakken en bedankt voor je begrip.

We kijken ernaar uit om je binnenkort weer aan de biljarttafels te zien!

Met vriendelijke groet,

Het Bestuur

7 October 2023

Laten we alert blijven op coronavirus!

Beste BVC Biljartvrienden,

Het heeft er alle schijn van dat het coronavirus weer actiever wordt, een "comeback" as they say.

Vooral voor onze oudere leden, die tot de kwetsbare groep behoren, is alertheid geboden. Zowel de penningmeester van de BBC als de penningmeester van de BVC hebben alweer te maken gehad met het virus.

Laten we voorzichtig zijn en de gedragsregels in ere houden. Als je je niet top voelt, even een zelftestje doen. Een positieve uitslag? Relax, blijf gewoon thuis. Ook zonder test maar met klachten? Yep, ook lekker thuisblijven. Laten we goed op elkaar passen en het balletje blijft rollen, zij het dan even niet op de biljarttafel.

Keep safe en blijf alert!

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van de BVC

3 October 2023

Belangrijke Update: Biljartcentrum Castricum in Nieuw Licht!

Beste biljartliefhebbers, 

Tromgeroffel, het moment waarop elke biljartkeu zijn eigen kleine dansje doet: Op 2 oktober 2023 heeft de firma Wilhelmina de biljartballen laten rollen in een gloednieuw biljarttijdperk! 🎱✨ Het is alsof de biljartengelen hun zachte kussen op onze tafels hebben laten neerdalen.

Het bestuur van de BBC heeft flink geïnvesteerd in onze geliefde biljartzaal. Vier oude tafels hebben plaatsgemaakt voor nieuwe exemplaren, en drie andere hebben een biljart-makeover gekregen met nieuwe lakens en een frisse ombouw. De zaal ziet er nu uit om door een biljartringetje te halen!

We hebben één verzoek aan jullie, wees zuinig op deze fonkelnieuwe speelvelden. Als BVC zijn wij huurder van de biljartzaal en als huurder hebben wij de plicht om uiterst netjes met de spullen van de verhuurder om te gaan. Het bestuur van de biljartvereniging zit zeker niet te wachten op een conflict of een boete van de verhuurder. Dat betekent:

 • geen horloges dragen tijdens het spel,
 • netjes biljarten op de tafels (bijvoorbeeld als het niet lukt niet met de keu op tafel of op de banden slaan),
 • de ballen op het biljart laten rollen en niet over het laken naar je toetrekken dan ontstaan er door de wrijving witte strepen, die er niet meer uitgaan. Dus het balletje moet rollen. 
 • de ballen na afloop liefdevol reinigen zodanig dat al het krijt van de ballen af is,
 • de tafels eerst borstelen en daarna zuigen (ja, ze houden van een beetje spa-behandeling) zuigen in de lengterichting van het biljart, 
 • en de banden vertroetelen met een vochtige doek.

Maar laten we eerlijk zijn, we hebben ook een serieuze noot te kraken. Laten we ervoor zorgen dat de investering in het biljartcentrum niet voor niets is geweest. Onze ervaring leert dat we zuinig moeten zijn met het materiaal. Dus, beste leden, laten we alsjeblieft wat voorzichtiger zijn. Het nieuwe biljarttijdperk moet een duurzaam biljarttijdperk zijn! 

We willen van deze gelegenheid gebruikmaken om het bestuur van Stichting Buurt- en Biljartcentrum Castricum (BBC) te complimenteren. De grote investering en het goede overleg hebben werkelijk een schitterend resultaat opgeleverd. We zijn buitengewoon trots op de huidige uitstraling van de zaal. De uniformiteit in tafels en het gebruik van een lichtere houtsoort voor de ombouw hebben de sfeer aanzienlijk verbeterd. Het voelt als biljarten in een nieuwe dimensie!

Keep biljartin' and rollin'! 🎱🎉

Met biljartgroeten,

Het trotse bestuur van Biljartvereniging Castricum (BVC).

2 June 2023

Ledenadministratie voldoet aan privacy statement.

We willen jullie graag informeren over een belangrijke ontwikkeling binnen onze biljartvereniging Castricum (BVC). In april 2023 heeft het bestuur een privacy statement opgesteld, met als doel de bescherming van jullie persoonsgegevens te waarborgen.

We hebben de afgelopen periode hard gewerkt om onze ledenadministratie aan te passen, zodat deze voldoet aan de eisen van het privacy statement. Een van de belangrijkste aanpassingen die we hebben doorgevoerd, is het verwijderen van alle bankrekeningnummers uit onze administratie. Hiermee verkleinen we de kans op misbruik van persoonsgegevens.

Het bestuur hecht veel waarde aan jullie privacy en zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat jullie gegevens veilig zijn. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben met betrekking tot dit onderwerp, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan altijd klaar om je te helpen.

5 May 2023

Nieuwe website Biljartvereniging Castricum (BVC) operationeel.

De BVC had niet echt een eigen website. De "oude website" van de BVC maakte feitelijk gezien onderdeel uit van de website van Buurt- en Biljartcentrum Castricum. De ambitie van het dagelijks bestuur was dan ook om een nieuwe website te maken specifiek voor de BVC.  In de afgelopen periode hebben met name Alex Völker en Rene Hoogenboom in goede samenwerking ervoor gezorgd dat deze ambitie is gerealiseerd. 

Het dagelijks bestuur is blij met het resultaat. De nieuwe website is voor het bestuur een extra hulpmiddel om onder andere:

 • De communicatie met de leden verder te optimaliseren;
 • De clubgeest verder te stimuleren;
 • De BVC een meer "eigen" gezicht te geven.

De nieuwe website is niet alleen geschikt voor een pc of laptop maar werkt ook op een tablet of mobiele telefoon. Ondanks testen en controleren kan het zo zijn dat je tegen onvolkomenheden aanloopt of dat je wellicht zaken mist. Wij roepen je op, sterker nog we stellen het zeer op prijs, om de foutjes en de wensen  te melden. De foutjes kunnen betrekking hebben op het technisch functioneren van de website maar ook op de inhoud bijvoorbeeld taalfoutjes. Je kunt het via mail melden bij penningmeester@bvcastricum.nl