Accommodatie

De accommodatie aan de Van Speykkade 61 in Castricum is een veelzijdig gebouw, dat eigendom en in beheer is van de stichting Buurt- en biljartcentrum Castricum. Het werd officieel geopend op 7 maart 2020, nadat de eerste steen in juli 2019 was gelegd.

Verschillende verenigingen en organisaties maken intensief gebruik van de diverse ruimtes in het gebouw. Nu wordt het gebouw gebruikt door:

  • het peutercafé van de stichting Welzijn Castricum;
  • Bridgeclub Flair;
  • KBO koersbal;
  • Kindercoaching Roosmarijn;
  • Mieke Rozing;
  • De gemeente Castricum als stemlokaal.   

Deze prachtige accommodatie is ook de thuishaven van de biljartvereniging Castricum (BVC). De BVC beschikt over een biljartzaal met 7 goedlopende biljarttafels en 1 pooltafel, die vrijwel de hele week door worden gebruikt. Om ervoor te zorgen dat het materiaal in goede staat blijft, worden de biljarttafels regelmatig voorzien van nieuwe lakens en ballen. De biljartzaal is niet alleen uitgerust met mooie tafels, maar heeft ook 7 elektronische scoreborden waarmee live wedstrijden kunnen worden gevolgd als er wordt uitgezonden. Er is ook een gezellige bar waar toeschouwers onder het genot van een drankje en/of hapje de wedstrijden kunnen bekijken of bespreken. Het beleid is erop gericht om de consumptieprijzen betaalbaar te houden voor iedereen.

Er gelden echter wel regels voor het gebruik van de biljartzaal, die zijn vastgelegd in het huishoudelijk reglement. Enkele belangrijke regels zijn onder andere:

  1. Tijdens het biljarten is het niet toegestaan om horloges en/of armbanden te dragen, om beschadiging van het laken te voorkomen.
  2. De afdekking van de tafels, het zeil en het noppenfolie, mag niet op andere tafels worden gelegd, maar moeten tijdelijk worden opgeborgen onder het biljart waarop wordt gespeeld.
  3. Na het spelen is het verplicht om de tafel te stofzuigen en af te dekken, de ballen te reinigen en alles op de juiste plaats op te bergen.
  4. Leden die dat willen, kunnen in het Buurt- en Biljartcentrum hun eigen biljartspullen opbergen in de daarvoor bestemde kast met vakken, en indien nodig afsluiten. Het bestuur is echter niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor schade, vermissing, diefstal en brand.
Buurt- en biljartcentrum, de thuishaven van biljartvereniging Castricum.
Accommodatie