Een Magische Nieuwjaarsbijeenkomst bij Biljartvereniging Castricum (BVC)!

In een bruisende ontsnapping aan de langdurige stilte van de pandemie, markeerde onze nieuwjaarsbijeenkomst een triomf. Nieuwsgierig naar de warme begroetingen, overheerlijke lekkernijen en de magie van het biljart? Duik dan in ons verslag vol hoogtepunten en bijzondere momenten.

Rolf Greshof, de voorzitter van de BVC, begroette alle gasten persoonlijk bij binnenkomst. Hij wenste een gezellige middag en bedankte voor hun komst. De middag startte met warme begroetingen en heerlijke gebakjes van bakkerij Koelman.

Vervolgens nam Alex Völker, de voorzitter van het Buurt- en Biljartcentrum (BBC), het woord. Hij onthulde de vele gezichten van het centrum, - niet alleen de BVC, maar ook twee bridgeclubs, een koersbalvereniging, kinderopvang, en zelfs de gemeente vinden hier hun plek. Het bestuur van de BBC bestaande uit Alex Völker, voorzitter, Hans Molenaar, secretaris, en Gerard Veldt, penningmeester richt zich met name op:

 • Het investeren en het onderhouden van het gebouw; 
 • Het verhuren van de diverse zalen en de contracten dienaangaande;
 • De exploitatie van de het centrum inclusief de bar dus in- en verkoop.
 • Etc.

Alex benadrukt zeer nadrukkelijk dat er een uitstekende samenwerking is met het bestuur van de Biljartvereniging Castricum. Het bestuur bestaat uit Rolf Greshof, voorzitter, Ger van Velzen, secretaris en René Hoogenboom, penningmeester. Het bestuur van de biljartvereniging richt zich met name op:

 • Het promoten van de biljartsport in Castricum en omstreken;
 • Het organiseren van wedstrijden, evenementen, toernooien, competities etc.;
 • Het onderhouden van de contacten met de KNBB, het district en andere biljartverenigingen;
 • Het onderhouden van de contacten met de leden en de biljartende bezoekers in het centrum;
 • Etc.;

Alex bedankte vervolgens alle vrijwilligers, die zich het afgelopen jaar hebben ingezet, voor het buurt- en biljartcentrum en/of voor de biljartvereniging. Zonder de inzet van deze vrijwilligers kunnen we niet. Spontaan werd er voor deze mensen geapplaudisseerd. Daarnaast benadrukte hij dat we er met zijn allen in geslaagd zijn om de biljartvereniging positief op de kaart te zetten. Niet voor niets staat er een fraai stuk over de BVC op de site van de KNBB . Er verschijnen nu ook regelmatig artikelen over de vereniging in de plaatselijke media. Hij hoopte zeer dat wij met zijn allen de ingeslagen weg kunnen blijven voortzetten.

Vervolgens gaf Alex het woord aan René Hoogenboom, normaal de financiële goochelaar van de BVC maar ook de onschuldige aanstichter achter de in november gehouden ledenenquête. Hij had de eer om in grote lijnen de resultaten van de enquête met de aanwezigen te delen. De hoofdpunten van zijn betoog waren:

 • Hij gaf een welverdiende pluim aan alle leden, die de moeite hadden genomen om de vragenlijst in te vullen. De respons op de enquête was overweldigend waardoor de uitkomsten voor het bestuur ook echt bruikbaar waren. 
 • De hoge respons betekent dat de leden zeer betrokken zijn bij het reilen en zeilen van de BVC. Bovendien geeft het aan dat de samenvoeging van de verschillende verenigingen tot één vereniging als geslaagd kan worden beschouwd. 
 • De nieuwe website van de BVC wordt gelauwerd door de leden zowel qua vormgeving als inhoud.  Het initiatief tot creëren van een eigen website voor de biljartvereniging is daarmee een schot in de roos geweest.  
 • Uit de enquête bleek dat er behoefte was aan mogelijkheden om te trainen. Inmiddels kan er op zondag worden getraind. Vooraf aanmelding is vereist en er kan nog geen gebruik worden gemaakt van de bar. 
 • Ruim 88 % van de leden kijkt reikhalzend uit naar een digitale nieuwsbrief van de BVC. Aan de realisatie van deze wens wordt gewerkt.
 • Twee kwesties waar het bestuur ook mee bezig is, zijn: het beter beheersen van de tempratuur in de biljartzaal (lopen gesprekken met bedrijven) en biljartles. Deze laatste is lastig want er is zeker belangstelling maar als echte Hollanders hebben we daar weinig geld voor over. Alleen de zon komt voor niets op in Nederland. Een uitdagend vraagstuk.
 • De leden geven de voorkeur aan uitbreiding van het vrij biljarten op dinsdagmiddag. Het bestuur is op zoek naar vrijwilligers, die deze middag zouden willen helpen.
 • De communicatie vanuit het bestuur naar de leden wordt als positief ervaren. Het bestuur kreeg in deze geen onvoldoendes. Leden spreken spontaan hun waardering uit, en we zijn vastbesloten om op deze positieve weg voort te gaan.
 • In de enquête hebben diverse leden opgegeven iets te willen doen voor de vereniging. Het nederige verzoek is om uit de anonimiteit te treden en contact op te nemen met één van de bestuursleden van de BVC.  Om alle plannen te kunnen realiseren zijn er zeker nog een aantal vrijwilligers nodig. 

René bedankt een ieder voor de aandacht en geeft aan dat hij toch enige trots heeft om bestuurslid van deze vereniging te zijn. Als hij kijkt naar hoe het gaat bij andere biljartverenigingen dan hebben we hier toch een klein Walhalla. 

Sander Jonen, de tweevoudige wereldkampioen in het biljart artistiek, betrad het biljartpodium als een waar meester van de biljartballen. Zijn adembenemende sessies, verdeeld over twee betoverende blokken van drie kwartier, lieten niet alleen de biljarttafel trillen maar ook de bewonderende blikken van de aanwezigen. Sander, met een palmares dat leest als een episch verhaal van biljartkunst, voerde ons mee op een reis van onnavolgbare stoten en verbluffende precisie.

Van de ene kant van de tafel naar de andere, met elke stoot bewees hij waarom hij tot de absolute wereldtop behoort. De biljartballen dansten op zijn commando, terwijl hij het publiek keer op keer in verbluft achterliet. Zijn ongelofelijke beheersing van de biljartballen en zijn vermogen om elke stoot tot een kunstwerk te maken, getuigen van zijn buitengewone talent en toewijding aan de biljartsport.

Halverwege zijn optreden daagde Sander Vincent Veldt uit om te laten zien wat hij in huis had. Het bleek een duel van ongekende vaardigheden te zijn, waarbij Vincent op indrukwekkende wijze reageerde op de uitdaging en een perfecte bal liet zien. Dit bewees eens te meer dat ook binnen onze vereniging getalenteerde biljarters schuilen.

Na twee sessies van pure biljartvreugde ontving Sander een welverdiende staande ovatie van het publiek. Zijn ongeëvenaarde prestaties zullen nog lang in onze herinneringen blijven als een uitzonderlijk hoogtepunt van deze gedenkwaardige nieuwjaarsbijeenkomst. Na deze ongelofelijke biljartshow rest ons slechts één advies: Don't try this at our home. Tenzij je natuurlijk een biljarttafel, een paar magische ballen en het talent van Sander Jonen bezit. 

De feestelijke sfeer werd nog verder verhoogd door de aanwezigheid van sponsoren, zonder wie we niet zouden kunnen schitteren. Onze oprechte waardering gaat uit naar hen voor hun onschatbare steun. Ook andere gebruikers van het buurt- en biljartcentrum deelden in de feestvreugde, en we zijn verheugd om te zien hoe onze gezamenlijke ruimte leeft en bruist.

Venetta Völker en Piety Hofman zorgden voor culinaire hoogstandjes, en de heren Groenendal en Molenaar hielden de bar in professionele handen. Niemand kwam iets tekort, dus een pluim voor hen is zeker op zijn plaats.

Met veel enthousiasme kijken we terug op een geweldige bijeenkomst. De sfeer was uitstekend en omdat vele leden hun partner hadden meegenomen was begroeten en ontmoeten een belangrijk thema deze middag. Als de bijeenkomst maatgevend is voor de rest van het jaar, dan ligt er voor de BVC een hele goede periode in het verschiet. Benieuwd naar de visuele kers op de taart van deze memorabele bijeenkomst? Neem een kijkje en beleef de sfeer opnieuw met onze foto's en video's. 

Img 2677
Img 2674
Whats App Image 2024 01 15 at 00.02.40 (2)
Img 2683
Sander Jonen een driebander kan ook zo
Img 2675
Img 2678
Whats App Image 2024 01 15 at 00.02.40 (3)
Img 2682
Sander Jonen toont fraaie meerbander
Img 2676
Whats App Image 2024 01 15 at 00.02.40 (4)
Whats App Image 2024 01 15 at 00.02.40
Een massé van uitzonderlijke klasse