Historisch Dameskampioenschap bij BVC: Een Biljartfeestje!

Het weekend van 6 en 7 april 2024 was vol historische sportmomenten in Nederland, maar ook bij   Img 2919 A  Biljartvereniging Castricum (BVC) was er iets bijzonders aan de hand. Terwijl Mathieu van der Poel zijn tweede overwinning in de legendarische klassieker Parijs - Roubaix binnenhaalde en Ajax een pijnlijke 6-0 nederlaag leed tegen Feijenoord, vond er bij BVC voor het eerst een dameskampioenschap plaats. En wat voor een spectaculaire titelstrijd was het!

Op zaterdag betraden acht dames de groene tafels, vastberaden om de gewestelijke titel (libre kleine tafel), in de wacht te slepen. Onder hen was Nel de Vries, die met een onwrikbare vastheid al haar vier partijen op die eerste dag won. Ze liet haar tegenstanders geen schijn van kans en liet zien dat ze in een bloedvorm stak, zonder ogenschijnlijk ook maar een spoortje van wedstrijdspanning. Een ware meesteres aan het biljart. Maar laten we niet vergeten dat de concurrentie ook niet stilzat. Trudy Huisinga volgde Nel op de voet met drie overwinningen op zaterdag, vastbesloten om het gat met Nel te dichten op de zondag.

En dan was er de opkomst van Bets Dekker, die op zaterdag al haar talent toonde, maar op die dag twee nederlagen leed. Op zondag, in de laatste ronde van dit enerverende dameskampioenschap, bereikte de spanning een hoogtepunt. Vier dames stonden met acht wedstrijdpunten klaar voor de ultieme strijd. Nel de Vries leidde nog steeds de dans, maar Bets Dekker, Carla Leibbrand en Trudy Huisinga waren niet van plan zich zomaar gewonnen te geven.

Het publiek hield de adem in terwijl de laatste ronde begon waarin Trudy en Bets een rechtstreeks duel uitvochten. Het was uiteindelijk Bets, die met een fraai bij elkaar gespeelde serie van 11 caramboles,  de overwinning veiligstelde. Ook Carla Leibbrand toonde haar klasse in een zenuwslopende wedstrijd tegen Yvon Nieuweboer. Maar de kers op de taart was de laatste partij van Nel de Vries tegen Dorien Kuiper. Met twee verloren partijen op die zondag leek het erop dat Nel haar grip op de titel verloor, maar niets bleek minder waar. In een indrukwekkende vertoning maakte ze korte metten met Dorien en verzekerde zich van de titel in slechts 28 beurten. 

Het succesvolle toernooi werd afgesloten met een welverdiende hulde aan alle deelneemsters, arbiters en overige vrijwilligers. Rolf Greshof, voorzitter van BVC, prees de inzet en het sportieve spel van de dames en feliciteerde Nel de Vries met haar welverdiende overwinning. Bets Dekker gaf na afloop misschien wel het grootste compliment aan onze vereniging "Hopelijk wordt de finale ook volgend jaar bij jullie gespeeld". Ook andere speelsters waren positief over het verloop van het toernooi, het te bespelen materiaal en de sfeer in de biljartzaal. Applaus voor een ieder die heeft bijgedragen aan het succes van dit historische evenement en voor de zeer sportieve deelneemsters.

Op naar nog meer biljartplezier in de toekomst!

Uitslagen gewestelijke finale.

Img 2919
Img 2911
Img 2908
Img 2898
Img 2915
Img 2912
Download
Img 2895 1
Img 2891 1
Img 2917
Img 2900
Img 2890 1
Img 2903
Img 2901
Img 2893 1
Img 2902